Tidak dapat digambarkan apabila mengetahui diri kita dicintai seseorang, kan? Betapa khusyuknya bila ada yang mencintai kita. Tiba-tiba setiap apa yang dipandang begitu menarik perhatian, bibir tersenyum lebar setiap masa…segala-gala bagai OK belaka! 🙂

Namun, adakah kita sedar yang dia dan cintanya itu fantasi atau realiti? Adakah he or she for real? Adakah segala-gala pengorbanannya, segala perlakuannya semata-mata kerana mencintai anda? If it’s yes…HOW SURE ARE YOU? Confirm ke dia benar-benar cintakan anda?

To be sure, sesungguhnya agak susah sebenarnya. Malah kadang-kadang ianya bagaikan hanya sebuah FANTASI..sebuah angan yang kita menipu diri kita sendiri just to feel good. Kita hanya membohongi diri yang konon kita akan bahagia bersamanya… kita akan dicintainya, dan kita akan menyayanginya dan mencintainya sampai bila-bila….

Hakikat sebenar? REALITI nya? Kita berada begitu jauh dari itu….Memang best kalau dapat jadikan fantasi kita itu bertukar menjadi realiti. I suka sangat apabila Impian kita selama ini menjadi kenyataan…

  • Suatu masa dulu, bro Razzi sendiri menyedari akan sebuah fantasi…
  • Mujurlah juga saya cepat menyedari dan kembali sedar dari fantasi itu… Menyedari akan mana mungkin gadis secantik dia, semanis dia, yang berpelajaran tinggi, yang muda remaja, yang dari keluarga ternama, boleh cintakan kita? Boleh inginkan kita? …almost like beauty and the beast story, so not real!
  • Tapi kalau REAL, best juga… siapa tak mahu. How I wish I can make it happen. Dan kalau berpeluang, I akan usahakan sesungguh yang mungkin. Namun kita kena sedar dan lihat perkara ini secara menyeluruh dahulu dan sedar,adakah ini Realiti atau pun Fantasi 🙂

Jadi, apa kata anda tanya pada diri anda sendiri, adakah anda hidup di dalam fantasi? Adakah cintanya sebuah khayalan? Adakah hanya anda sahaja yang merasa cinta sedangkan dia hanya sekadar mesra?

It’s okay, jika betul-betul khayalan atau fantasi BERUBAH menjadi realiti. Tentu saja ngam la kan, ON! …tetapi, kita perlu ingat “THERE’RE NO SHORT CUT TO HAPPINESS!”

In my case, walau perit, walau jiwa kacau, I must keep the distance away kerana I tahu semua itu hanya sebuah fantasi….How I wish that she’s MINE!

Nevertheless, someone as sweeter as her that I ever met… I must say thank you to her, kerana pernah buat I happy sangat with my life, support my career…BUT to love and to make her mine…well, saya sedar siapa diri ini…Namun jika benar-benar cinta why not, mesti kita mahu mencuba betul tak?

It’s like Falsafah Cina terkenal Lao Tzu once said,

“Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage.”

…dan I hanya akan buat, just that! Supaya I akan berani untuk kehilangannya dan tabah menghadapi the reality of life…who knows, along the way, I will find my real happiness within you… 😉

p.s. : Ingin mengetahui kesemua karya Razzi Rahman dengan lebih lanjut? – klik di sini

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…