Seks sebelum kahwin…

www.razzirahman,comYikes?? 😀 …sebenarnya, bro nak sentuh soal persediaan sex sebelum kahwin. BUKAN seks sebelum kahwin ya… PERSEDIAANNYA!

Before that, nak tanya gak…apakah anda pernah melakukan perhubungan sex sebelum kahwin? Adakah sex itu keperluan utama untuk mengekalkan sesebuah perhubungan/perkahwinan? ATAU pun…perhubungan seks yang hangat, amat memuaskan sehingga teringat-ingat setiap saat itu, adalah segala-galanya?

Jom, bersama bro kita sama-sama fikir dan bincangkan perkara yang TERAMAT penting ini…

Apabila kita bercakap soal seks…pastinya kita mahu berbicara tentang perhubungan seks yang sepatutnya hadir selepas perasaan cinta yang mendalam bergelumang di jiwa. Cinta yang diidamkan pula, pastinya ingin dilihat dari sebuah cinta yang terbentuk dari …kesucian, kejujuran dan kesetiaan.

So, selalunya…apabila ketiga-tiga perkara asas menjadikan cinta itu sebuah cinta sejati telah ditemui…maka, mulailah kita mahu kahwin! Sengih kawan kita, si Azman a.k.a Krueger 😆

Haaa …itu baru mukadimmah

SEKS ~ Buat pertama kalinya bro nak sentuh soal seks! Nanti ada banyak lagi artikel tentang perhubungan seks yang ada dalam koleksi ni, tapi untuk hari ini…

Mengetahui keupayaan pasangan kita dalam perhubungan kelamin SEBELUM berkahwin, amatlah penting! Haa…jangan salah faham pulak. Ada banyak cara untuk tahu tu, bukan dengan hanya cara ‘Mencuba’ dahulu ya, besar ke senjatanya, sedap ke anunya, tahan lama ke… dan bukan dengan ‘Pegang-pegang, tengok-tengok, ramas-ramas’ dulu… ado! Hai, duk ingat yang bukan-bukan je 😀

Maksud bro, setiap pasangan …sebelum berkahwin lah kalau boleh, seharusnya bersama-sama berjumpa dengan doktor pakar dan membuat Medical Checkup. ‘Tahap fizikal’ anda berdua itu yang perlu diketahui dulu. Anda perlu tahu, adakah kesihatan anda berdua, membolehkan perhubungan seks dengan sihat dan selamat. Itu semua doktor boleh beritahu dan ada checklist yang boleh anda tunjukkan kepada pasangan anda yang anda ni FIT!

Please okay, jangan terpedaya sangat dengan filem-filem lucah yang hanya lakonan semata-mata tu! IT IS NOT ABOUT SIZE! Size does not matter!! Saiz…tak penting beb, ketahanan mental dan fizikal yang penting. Tubuh badan yang sihat…lelaki maupun wanita.

Sex is very important in a marriage life!, semua orang tahu tu!! In fact, ramai yang berlaku curang dan tidak kurangnya yang bercerai kerana tidak mendapat kepuasan batin. Another fact, ada ramai juga yang telah bro temui meminta nasihat bagaimana menangani masalah suami yang “Premature ejaculation (PE)”, also known as rapid ejaculation, rapid climax, premature climax or early ejaculation, … maksudnya 2-3 minit sudah climax…dah kecundang. Dan 25%-40% lelaki mengalami permasalahan ini!

Tidak kurang juga isteri yang hilang nafsu syahwat kerana hormon, bosan, depressed, preasured, dryness atau tubuh badan busuk, keputihan yang melampau, dan tahap fizikal yang sentiasa longlai…

Sexual problem ini PERLU diubat, ada banyak supplement yang boleh diamalkan. Ada berbagai-bagai produk herba, pemakanan tambahan untuk kesihatan. So boleh kita membuat persediaan sedari awal dan terus mengamalkan selalu agar sentiasa sihat dan bertenaga. Baik lelaki, maupun wanita, kena sama-sama jaga, sama-sama bertenaga! Sebelum kahwin lagi dah kena jaga…bukan kahwin, dan dah ‘NGAP’ baru nak jaga…especially wanita! Haa…terbalik kan, wanita pula yang lebih kena jaga…

Yes, it’s true! Adakah anda tahu yang sekiranya keputihan anda terlampau banyak keluar…ianya boleh menjadi kehijauan dan membuatkan  perhubungan seks yang amat tidak selesa? Malah hanyir!

Dalam 10 tahun bro di dalam industri herbalisme, telah ramai terbukti ada beberapa individu yang memiliki masalah ini, datang ke kedai herba bro ya…Haa…jadi, kenalah makan ubat-ubat dari pemakanan kesihatan ini untuk mengurangkan, merawat dan membersihkannya.

‘Pencuci wanita’ tu, baru berapa belas ringgit je…please lah beli dan pakai setiap hari…tak kisah lah brand apa, tapi yang produk herba atau semulajadi lah. Yang dari daun sirih ke…herba kacip fatimah ke…this is really important tau, bukan main-main!

Ada satu kisah menarik! Baru-baru ni, biasalah kenduri kahwin musim raya memang merata. So, salah satu pasangan tu baru je kahwinlah kan raya lepas. Before this memang bro tahulah, mereka ni amat sayang menyayangi…bercinta bukan main lagilah. Semua kawan-kawan pun naik jeles dengan couple yang tersangat in love ni.

Tapi…belum sebulan kahwin, both of them dah datang jumpa bro…secara berasingan!

Yang suami mencari ‘ubat kuat & pewangi wanita’ yang isteri duk mengeluh, ‘tak puas’ Apa bro nak cakap agak-agak? Apa nasihat nak bagi kat dia orang ni…apa bro nak jawab? Adoi… muda-muda dan baru seminggu kahwin…dah bermasalah!

Realitinya, tentu saja kita nak pilih yang terbaik, yang penuh dengan cinta yang mempunyai bentuk badan yang dapat memuaskan hati dan sebagainya, TETAPI yang paling penting kita kena pilih yang sihat untuk ‘perform’ yang terbaik! Barulah kekal cinta dan kasih sayang di dalam perkahwinan!  😉

That’s why…bro cakap, persediaan seks ini mestilah sebelum kahwin lagi. Biarlah at least dah 1 tahun you dalam proses pembaikan, baru kahwin…kalau tak, jadi macam couple ini lah. You see…walau cinta banyak mana, walau sayang giler sekali mana pun… Bila ada yang tidak puas di hati especially dalam perihal perhubungan kelamin ni…BOLEH membawa kepada perceraian tau…dan jika ianya terjadi, janganlah nak salahkan sesiapa melainkan diri sendiri kerana tidak mahu menjaga…sebabnya persediaan seks sebelum kahwin ni sesungguhnya,

“Teramat mudah untuk diamalkan, tetapi teramat susah untuk diubatkan!”

Basically…untuk kekalkan cinta yang bersemi, untuk terus memiliki sebuah perkahwinan yang dipenuhi dengan kasih dan sayang…bukanlah atas nama cinta semata-mata, TETAPI, kita semua AMAT memerlukan, CINTA yang sejati, & SEKS yang sihat , selamat dan hebat!

So, kalau ada semua ni, takkan berlaku lagi kekecewaan kut?? …dengan izin Allah takkan lah ada berlaku perceraian lagi, sebaliknya semua semua pasangan dipenuhi pula dengan segala kebahagiaan…AMIN!

p/s : Ingin melihat karya-karya Ebook tulisan Razzi Rahman? Anda boleh melihat di sini >> klik disini untuk mengetahui dengan lebih lanjut! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *