February 2009


Kali ini, ingin juga rasanya bro mengetahui siapakah di antara kita semua ni yang sudah berpunya ya… curious juga. Kita duk bercerita, dan berkongsi pengalaman tetapi tidak sama-sama berkongsi status sendiri.

Berbangga dengan pasangan anda adalah satu cara yang pasti membahagiakannya. Sesiapa saja suka dihormati, diingati tambahlah jika anda begitu bangga dengan pasangan anda.

Namun, sedikit persoalan yang timbul di sini, ialah… “adakah kita benar-benar berpunya atau adakah dia milik anda?”

Mungkin anda sudah berkahwin, mungkin sudah bertunang. Mungkin juga anda sudah mempunyai kekasih yang amat anda sayangi.

TETAPI…berapa yakinkah anda yang anda miliknya dan dia milik anda? Betulkah pasangan anda benar-benar cinta dan sayangkan anda? Adakah dia genuine mencintai anda? ATAU segala-galanya hanyalah sekadar lakonan?

Sedar-sedar, dia milik orang lain…anda mungkin yakin yang anda miliknya, jadi soalannya, “Berapa yakinkah anda, yang dia milik anda?” 😉

Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [30] Comments


Pepatah orang tua-tua, “Cinta itu buta” , orang putih pulak selalunya dia kata, “Love is blind” Samalah tu 😀 …Tapi rumusannya, it’s “Fool for love”  Makna di sebaliknya ialah kita semua akan menjadi seperti, bodoh kerana cinta.

Secara ikhlasnya, bagi pendapat bro love…kita bukan bodoh kerana cinta atau fool for love. TETAPI kita “BERANI MENCUBA LAGI” that what make things exciting!…but, tidak dapat disangkalkan lagi, apabila kita jatuh cinta pada seseorang tu kan. Apa yang kita fikir? NOTHING! 😉

Apa yang kita tahu :-

  • Kita nak dia, kita cintakan dia, kita sayangkan dia dan hanya dia yang kita ingatkan.

Walaupun kita tahu dialah  yang :-

  • Menghancurkan hati kita, mengecewakan kita, tidak menghargai kita…tidak fikirkan kita, tidak pun mahu hubungi kita, tidak hiraukan kita, tidak pentingkan kita…kita tahu, dia tak lawa, dia tak hensem, dia tidak layak untuk kita….

TETAPI, naluri kita menginginkannya…walau sejuta orang mengatakan tidak…tetapi hati kita mengatakan ya?…siapa yang nak halang? Di sinilah, yang dikatakan, “Fool for love” …walau apa kawan-kawan atau saudara mengatakan yang dia tidak baik untuk kita atau dia tidak sebagus yang kita sangka tetapi kita tetap gilakannya…kita tetap mahukannya!

THE FACTS : Selalunya apa yang saudara dan teman-teman rapat fikir…semua betul!! Too bad. Hehe… Secara logiknya, orang yang berada di luar perhubungan lah yang berfikir lebih rasional dan clearly nampak siapa sebenar yang kita cintai itu.

Personally, bro sendiri pun pernah fool for love..which I found it very interesting, it makes my life lagi menarik dan exciting! Some of the experience yang bro sendiri lalui, ia membuatkan diri kita terasa seperti masih remaja gitu hahaha…wild and free….memang best sangat!

So, kalau sesiapa sahaja come to me and seek for my advise, I would say go ahead!…fall in love!! Dia bagus atau tidak, dia kena untuk kita atau tidak…itu biar kita sendiri face it later, temui sendiri jawapannya. Biar kita terkecewa dan hurts…but at least kita tahu dia bukanlah untuk kita…cuma, sudah tentu cara kita tahu through the hard way. Which, to me…it is good! Barulah kita benar-benar terjaga dari lena lalu mahu belajar dari kesilapan kita kan.

CUMA, my opinion…jangan degil!

  • “It’s cool to be fool for love…but it’s not cool if you’re making a fool out of yourself”

Maksud I, nak jatuh cinta mengikut kata hati kita, dan tidak hirau apa orang kata tu…GO AHEAD! It’s exciting…tapi selepas you tahu yang dia is not for you…terus belah lah. Jangan tunggu-tunggu lagi. Kalau sedar yang dia tak mungkin akan kahwin dengan kita, atau dia tidak seperti yang kita harapkan…make your move beb! Ramai lagi diluar sana yang pasti lebih menghargai kita, pasti sukakan kita lebih lagi. You just need to believed…

Some of us, kesilapan inilah yang selalu dilakukan. Dah tahu sendiri yang kekasih kita tu tak baik…jahat…tak hiraukan kita…tak bagus untuk dijadikan suami/isteri tapi kita naaaaaak juga! Teruuuuuus jugak bercinta…

akhirnya, tak mahu kalah kononnya…lalu, berkahwin lah…tidak berapa lama, bamm!! CERAI!! Itu yang jadi Making a fool of yourself tu.

  • ~ Baru je ada kes sportsman negara kita kahwin hanya last for about a week or two, bamm!
  • ~ Artis lelaki kita pun ada gak…bercinta bertahun-tahun, kahwin hanya beberapa bulan.

Forget about your friends around you yang mungkin akan mengata you’ve lost the battle. Forget your family yang akan berleter. Forget your own ego!!…If he’s or she’s NOT the one…then he or she’s not the one. THAT’S IT! Bottom line…breaking off atau kecewa dalam bercinta, BUKAN tanda anda KALAH! 

“We’re not fool for love, we dare to fall in love again but…with dignity!”

==========================

* JANGAN TERLEPAS peluang memiliki PAKEJ BELI 1 FREE 2 “3ebuku bernilai RM100 tetapi dengan harga promosi, hanya RM40 sahaja. ANDA JIMAT RM60!”

Promosi ini akan ditamatkan pada bila-bila masa sahaja, Dapatkan sekarang! klik di sini.



Apa komen anda? : [28] Comments


 From : eBuku 101 cara mencari cinta
Teknik Memikat : Cara 56

Jom sekali lagi kita menyanyi, “Ohh…aku tergoda, aku tergoda…terkecewa, dari kerana mata yang mempunyai kuasa!” best tak lagu tu, dari dulu-dulu lagi dah dialunkan lagu mengenai betapa hebatnya renungan mata yang dapat mengeluarkan kuasa dan bisa menggegarkan jiwa.

Saya sangat suka teknik bermain mata sebenarnya 😆 …yang bestnya, sesiapa saja boleh melakukannya jika tahu apa makna disebalik renungan itu. 
 
Dari penglaman bro : Barangsiapa yang menjadi ‘mangsa’ renungan saya pasti menjadi serba-salah dan tidak senang duduk, HAHAHA!!… perasan!

Kadang-kala, saya suka merenung bibir semasa si dia bercakap. Mungkin dia pula yang akan terdiam, kelu seribu bahasa. Tetapi, janganlah terus merenungnya tanpa henti supaya tidak dikata ‘gatal’. Sekadar membuatkan dia menyedari bahawa dia begitu menarik di mata anda cukuplah tu.
 
Jelingan maut juga akan sentiasa memikat sesiapa saja. Cara saya selalu lakukan ialah berdiri dengan badan sedikit serong dan menunduk sedikit, menjeling ke atas dan terus ke sisi. 

Jelingan harus fokus dan berselang seli. Sekejap jeling, sekejap menunduk… kemudian apabila sudah yakin dia menyedari kita menjeling kepadanya, berikan sedikit senyuman. Kalau dia senyum balik…ada harapan, kalau masam je …belah la!! 😛

Mata adalah satu senjata hebat yang mungkin anda sendiri tidak sedari yang anda memilikinya. Cuba anda tenung-tenungkan mata anda di cermin. Jelingan dan renungan bagaimanakah yang boleh menggegarkan jiwa si dia? …gunakannya! (Teknik memikat ini sesuai untuk lelaki dan juga wanita)

tip brother love :
“Dari mata turun ke hati…itulah yang selalu diperkatakan! Semuanya adalah kerana kehalusan jiwa dan naluri manusia yang penuh dengan cinta.”

==============================

eBook Razzi RahmanDapatkan kesemua Teknik, Pengalaman & Tip Cinta dari Razzi Rahman apabila anda Miliki eBuku 101 cara mencari cinta yang terbukti telah membantu ramai individu memiliki cinta yang diidamkan selama ini! Klik di sini untuk maklumat lanjut.

JANGAN TERLEPAS peluang memiliki PAKEJ BELI 1 FREE 2 “3ebuku bernilai RM100 tetapi dengan harga promosi, hanya RM40 sahaja. ANDA JIMAT RM60!”

Promosi ini akan ditamatkan pada bila-bila masa sahaja, Dapatkan sekarang! klik di sini.



Apa komen anda? : [9] Comments


From : eBuku 101 Rahsia lelaki


Rahsia Lelaki ~ Razzi Rahman

Rahsia #31
Apabila seorang lelaki benar-benar sukakan anda, mereka suka mengacau anda, perli-perli dan mengata-ngata anda. Buat-buat benci, padahal teramat suka!  Lebih kurang orang perempuan jugalah…hehehe 😀

Rahsia Lelaki ~ Razzi Rahman

Rahsia #32
Sekiranya lelaki itu mencurahkan segala masalah yang dihadapinya kepada anda, lebih-lebih lagi tentang cinta. Dia sebenarnya memerlukan seseorang yang sanggup mendengar. Anda tidak perlu memberi cadangan. Juga jangan cepat merasa yang anda dikehendaki kerana perasaan dia di kala itu sebenarnya, tidak tentu arah. Waspadalah… 😉

Rahsia Lelaki ~ Razzi Rahman

Rahsia #33
Jika seorang lelaki sanggup melepaskan wanita pergi, sanggup membiarkan dia bercinta dengan orang lain, dia sebenarnya lelaki yang benar-benar mencintai wanita itu. Dialah lelaki yang sanggup berkorban apa saja demi anda!

Rahsia Lelaki ~ Razzi Rahman

Rahsia #34
Bila lelaki meraung-raung marah dan menangis di depan wanita, itu maknanya dia benar-benar mahu meluahkan perasaannya. Jika dia marah, dia benar-benar marah dan jika dia bersedih dan menangis, itu maknanya dia benar-benar sedih.

Rahsia Lelaki ~ Razzi Rahman

Rahsia #35
Lelaki curang??…jangan bagi peluang kedua kepadanya. Sekali dia curang, dia akan berlaku curang untuk berkali-kali lagi. Sekali lelaki curang, itu bermakna dia masih mempunyai nafsu terhadap wanita-wanita lain. Jangan buang masa! Buang dia! Tidak ada gunanya untuk anda memaafkannya lantas memberi peluang kepadanya untuk kembali, kerana hampir kesemua daripada mereka akan kembali berlaku curang lagi. Sorrylah girls…this is reality! :)

==============================

eBook Razzi RahmanDapatkan kesemua 101 Rahsia lelaki secara PERCUMA apabila anda Miliki eBuku 101 cara mencari cinta yang terbukti telah membantu ramai individu memiliki cinta yang diidamkan selama ini! Klik di sini untuk maklumat lanjut.

JANGAN TERLEPAS peluang memiliki PAKEJ BELI 1 FREE 2 (3ebuku bernilai RM100 tetapi dengan harga promosi, hanya RM40 sahaja.)

Promosi ini akan ditamatkan pada bila-bila masa sahaja, Dapatkan sekarang! klik di sini.



Apa komen anda? : [16] Comments


From : eBuku 101 cara mencari cinta
Teknik mental : Cara 26
 

Sesungguhnya sahabat-sahabat sekelian, bro Razzi amat berharap agar fikiran anda semua dalam keadaan tenang kerana seharusnya anda akan menempuh saat-saat seperti yang saya pernah tempuhi demi untuk mendapat kebahagiaan yang sekian lama diimpikan.

Bersedia! Pastikan anda cekal dan tabah menghadapinya. Kuatkan semangat, bersedia untuk dikecewakan. Apa yang anda perlu tanamkan dalam diri anda bahawa pertemuan, perpisahan, ajal dan maut, semuanya adalah di tangan Tuhan. Kita cuma berusaha, sekiranya anda kehilangannya, sekiranya anda gagal untuk memiliki si dia, INGAT, Dia bukan jodoh anda!
PASTI, Tuhan menyediakan yang lebih baik daripada itu kepada anda. Percayalah! Di dalam mencari cinta, anda akan tempuhi… sakit hati, marah, kecewa, berduka dan …KECEWA! Jadi, anda tidak perlu risau kerana kekecewaan itu adalah biasa di dalam pencarian cinta.

Namun, jangan sesekali takut untuk bercinta. Sirami minda anda dengan ketenangan kerana semestinya di dalam pencarian cinta, anda akan bertemu saat penderitaan itu. Banyak-banyak bersabar dan laungkan, “AKU BERSEDIA MENGHADAPI PENDERITAAN CINTA!”  …kerana sesungguhnya, penderitaan akan hadir sebelum cinta yang membahagiakan anda. Bersyukurlah dengan penderitaan itu kerana tidak lama lagi cinta akan menyusul.

Dari penglaman bro :
Saya adalah orang yang sangat setia. Jadi kesilapan saya adalah, jatuh cinta membuta tuli dan juga beranggapan yang pasangan saya juga setia seperti saya. Tetapi malang terus menimpa, berkali-kali pula pasangan saya berlaku curang! Saya terkena lagi dan kecewa…

Namun saya bertekad dan berazam bahawa saya tidak akan berputus asa mau pun mengalah dalam mencari cinta. Saya tidak pernah terfikir untuk terus berundur dari mencari cinta yang sejati malah, saya tambahkan lagi keinginan saya…. Dulu hanya mahu mencari cinta tetapi kini, saya mahu mencari cinta dengan seorang gadis yang beragama, cantik, berkulit putih cerah, tinggi lampai dan berpelajaran. Saya terus mencari cinta walaupun dikecewakan beberapa kali. Alhamdulillah…di  dalam pencarian saya, akhirnya saya telah berjaya menemui cinta itu.

tip brother love :
“Apabila anda mulai menanam tekad dan berazam untuk benar-benar mencari cinta yang sejati, sehingga dapat, dengan sendiri anda akan ada semangat yang kental dan tidak mudah berputus asa. InsyaAllah anda akan berjaya!”

==============================

eBook Razzi RahmanAnda mahu tahu lebih lagi? Mahu tahu tip dan teknik cinta brother love? Miliki eBuku 101 cara mencari cinta yang terbukti telah membantu ramai individu memiliki cinta yang diidamkan selama ini! Klik di sini untuk maklumat lanjut.

JANGAN TERLEPAS peluang memiliki PAKEJ BELI 1 FREE 2 pada harga yang sangat berpatututan. Promosi ini akan ditamatkan pada bila-bila masa sahaja, Dapatkan sekarang! klik di sini.



Apa komen anda? : [22] Comments


Salamsss…. 😀 

Sepanjang minggu ini, its special!! Kerana, bro Razzi Rahman akan memenuhi setiap hari tip-tip cinta serta teknik-teknik yang ditulis dari pengalaman bro sendiri direct diambil terus dari ebook Bro yang bertajuk “101 cara Mencari Cinta” and all, FREE! 😉

Yang lawa Ramai lagi.
Sebenarnya di dalam tempoh pencarian cinta, ketahanan mental anda mestilah teguh dan kental dalam menghadapi segala dugaan. Mesti tabah menerima kekecewaan cinta. Ingat! Kalau gadis yang anda cuba pikat tidak berminat dengan anda, ingat kata-kata ni, Ada ramai lagi yang lawa, bukan dia seorang je!
 
Razzi Rahman's eBookSeriously, memang masih ramai calon yang menanti, percayalah! Anda cuma perlu membuka hati anda dan keluar mencari. Apa saya bimbang, nanti sampai tidak terlayan pulak dengan berbagai-bagai jenis karenah dan  rupa bentuk.

Anda tidak perlu bersedih, menangis atau memikirkan, “Aduuuh…hilang sudah peluang aku, mana ada lagi…” NO!…kena selalu ingat, ramai lagi!! KAWAN! Jangan risau…hilang satu, seribu yang datang. Banyakkan bersabar, ianya memakan masa. Tingkatkan latihan dalam cara berjenaka, berkomunikasi dan cara memikat. Saya yakin anda akan mendapat apa yang dicari.
 
Dari pengalaman bro :
 Jika saya katakan bahawa saya ‘pasang ramai’ mungkin kelihatan seperti saya jahat! Malah, tidak dinafikan kebanyakkan mereka lawa-lawa! Hehehe…Sebenarnya, ‘pasang ramai’ bermaksud saya bukanlah mempunyai beberapa kekasih dalam satu masa.

Tetapi saya mempunyai beberapa orang yang saya anggap berpotensi untuk saya jadikan kekasih. Semuanya menjadi kawan rapat saya. Mengapa saya lakukan begitu?

Well, secara logiknya, saya tidak boleh hanya mengharapkan pada seorang sahaja. Banyak faktor yang perlu diteliti. Saya dan dia kena sama-sama memahami. Kita juga kena tengok dari segi peribadi, perangai, tabiat…. semuanya perlu dipertimbangkan.

Jadi, adalah lebih baik saya berkenalan dengan kesemuanya dan cuba mencari yang benar-benar sesuai untuk saya. Jika secara kebetulan dia juga menaruh hati pada saya, maka barulah saya akan setia kepadanya! Ya lah…bila dah declare couple…tak boleh lah nak berkawan ramai-ramai lagi betul tak. Nanti ada pula yang cemburu…

tip brother love
“Ramai orang tahu cinta memerlukan kesetiaan, ramai yang setia di awal perhubungan. Tetapi tidak ramai yang setia selamanya! Ini adalah kerana kesetiaan itu terbina sebelum benar-benar mengenali dia yang dicinta.”

==============================

eBook Razzi RahmanAnda mahu tahu lebih lagi? Mahu tahu tip dan teknik cinta brother love? Miliki eBuku 101 cara mencari cinta yang terbukti telah membantu ramai individu memiliki cinta yang diidamkan selama ini! Klik di sini untuk maklumat lanjut.

JANGAN TERLEPAS peluang memiliki PAKEJ BELI 1 FREE 2 pada harga yang sangat berpatututan. Promosi ini akan ditamatkan pada bila-bila masa sahaja, Dapatkan sekarang! klik di sini.



Apa komen anda? : [10] Comments


Yang mana satukah pilihan anda? Berbelanja habis-habisan sehingga anda dapatkan si dia yang anda puja, atau Meninggalkan Si dia kerana berusaha habis-habisan untuk menjadi kaya? ATAU…both?

Quote dari Albert Einstein.
“You can lose a lot of money chasing a woman…but you’ll never lose a woman chasing money”

Setuju atau tidak…itulah hakikatnya! Mencari cinta di zaman sekarang bukan seperti dulu lagi. Anda memerlukan banyak wang untuk melabur demi cinta yang anda dambakan. Namun, cinta yang diidam-idamkan akan mudah hadir di dalam hidup anda sekiranya anda adalah seorang yang mempunyai banyak wang! Begitulah pengaruh duit kepada sebuah cinta, sebuah kebahagiaan.

Tak perlu nak deny it…most woman nowadays are materialistic! BUT who can blame them? Dengan ekonomi yang semakin merudum di seluruh dunia, pemilihan pasangan yang berduit, kaya, jutawan adalah amat relevan. Personally, bro love sendiri menyarankan untuk wanita memilih pasangan yang paling kurang pun, seorang usahawan. Hehe…suka orang pompuan!

Yang tidak suka…pastinya kaum lelaki. Walau hensem, walau pandai memikat…kalau tak kaya, tak berduit atau tak jutawan macam Irfan Khairi tu, susah sikitlah nak dapat awek. Irfan Khairi, dah lah jutawan, bijak lagi…dan bonus baginya…dia hensem! :)

Akibat situasi kehidupan yang sedemikian rupa, cara lelaki nowadays nak memikat yang lawa-lawa juga berubah…Mostly, mereka memikat dengan cara 2 M, MEMPERDAYA &  MENIPU. Mereka siap boleh REKA KEHIDUPAN YANG KONON NYA MEWAH…walhal, semua pinjam, semua loan, semua sewa, semua orang punya….all because nak pengaruhi wanita itu dengan kekayaan dan kemewahan. Yang perempuan tertipu ni pun, “layu ditasik madu.”

Apa nak dikata beb? 😀 Sekiranya cinta memerlukan begitu banyak perbelanjaan , even selepas kahwin lagi banyak… Mengapa kita terus mengejar cinta? Bukankah lebih bagus kita mengejar kekayaan? Kerana, dengan kekayaan kita pastinya akan mendapat cinta!

Sound so sellfish and redicolous kan? But it’s realiti kehidupan kita beb… Ramai orang, pandai berkata, “Tak pandang harta, tak pandang nama…tapi mencari hati yang baik” …ya lah tu.

Sedangkan nak order ais kosong pun nak kena bayar sekarang beb. Lagikan nak bercinta, nak dating, nak kahwin. Kalau setakat baik hati je, tapi poket kosong…at the end of the day, the girl yang menyara hidup si lelaki…nak ke jadi lelaki sebegitu? Nak ke jadi wanita yang terpaksa ‘berbelanja dan menanggung hidup pasangannya hanya kerana cinta?’

Jika kita ambil kehidupan paling sederhana pun, tetap anda memerlukan duit yang banyak, untuk sewa rumah ke, bil telefon, bil eletrik, bil klinik, tambang teksi/bas, makan-minum, pakaian, and all that is for two! Amacam?

Kemiskinan mulai menghimpit kehidupan, perbalahan di dalam perhubungan mulai menjelma. Saban hari, hanya duit, duit, duit yang diperbahaskan, duit yang menjadi masalah…last sekali?

Koyaklah bahagia!

The fact is yang bro love ingin perbincangkan, mengapa tidak pandang pada yang berharta dan hanya pandang pada yang baik hati?…yang berharta dan kaya ni, hati tak baik ke?

Kakak angkat saya seorang jutawan, sangat baik hati…Kakak saya sendiri juga adalah seorang jutawan dan dia banyak membantu orang yang perlukan pertolongan…Kawan baik saya comes mentor dan dalam satu band muzik dengan saya bro Irfan Khari juga adalah seorang yang baik hati, sentiasa fikir baik terhadap semua orang dan tidak pernah berprasangka buruk…

In fact, ramai orang kaya dan berharta, hati mereka jauh lebih baik dari mereka yang hanya sekadar pegawai atau kerani biasa atau mereka yang hidup dalam kemiskinan. Basically, bangsa apa, agama apa, manusia mana pun…ada yang baik ada yang jahat, ada yang kaya ada yang miskin.

Apa yang perlu kita tanam di dalam diri kita, rezeki dari hasil kekayaan yang diberkati Tuhan itu pastinya menjanjikan kebahagiaan. But tidak semestinya kita kena pilih, instead of chasing women, we forget about woman and chase money all out, 100%…that’s NO FUN!

Quote from Irfan Khari :
“Wang atau kebahagiaan? Mengapa perlu pilih salah satu? Kalau anda diberi pilihan untuk potong tangan kiri ataupun potong tangan kanan… mana satu pilihan anda? Sudah pastinya kita ingin simpan kedua-duanya! Jadi, mengapa perlu pilih- mengapa tidak miliki kedua-duanya :)” : Irfan Khairi.com

Jadi, for Bro Love last review about this issue…kejarlah cinta sekadarnya kejarlah kekayaan sewajarnya. Yang pasti, “Anda akan kehilangan banyak duit kerana mengejar wanita, tetapi anda tidak akan hilang wanita jika mengejar duit!”

p/s : Terbaru ~ Klik di sini untuk mendapatkan nota-nota dan tip cinta secara percuma di NotaCinta.com

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [18] Comments


‘Sahabat’ itulah satu-satu perkataan yang dapat brother love katakan at this moment. Nothing in this world yang boleh atasi sebuah persahabatan, kan?. Friendship beb!

Sebelum ni bro telah postkan TIP Bagaimana dari kawan jadi kekasih ada yang setuju ada yang tak setuju. Well itu normal lah. Takkan semua setuju…tak real lah kan.

But for you guys yang dah lama kenal dengan bro surely mereka akan setuju dengan tip dan pendapat bro kerana mereka memahami yang apa bro tulis adalah DIRECT dari pengalaman bro sendiri. BUKAN DARI ORANG LAIN. Jatuh, bangun di dalam percintaan, kehidupan dan persahabatan…from my own experience, MINE! 😀

When talk about friendship…rindu sangat bro pada masa lalu…dulu-dulu FREE, tak busy sangat macam sekarang, so bro selalu gathering dengan bloggers semua. So apabila semalam mendapat gambar-gambar dari Bloggers Brother Love yang selalu duk chating kat forum bro tu…Bro teruja sangat!!

I’ve decided meletakkan gambar meetings mereka… PLEASE, jangan marah…atau tak suka okey…because bagi bro, small get together you all ni, cukup bermakna dan you know what, I wish I ada sekali…hope you guys B.B.L like it 😉

Bloggers Brother Love

Tak sangka kan, cute mute & hensem bloggers-bloggers brother love ni 😀 hehehe…duk chatting kat forum bro selalu, duk jawab soalan tapi tak kenal rupa. Dapat tengok, baru best sikit… Tapi, bro dengar-dengar cerita ada yang dah coupling dalam group ni, betul ke? Siapa lah agaknya ya… 😛

Si Saya tu tak habis-habis dengan nama nickname dia yang payah tul nak di refer kan tu, “Macamana saya nak cakap kat Saya jika saya merasakan Saya lebih baik cakap nama sebenar atau tukar nick tu” haha 😛

Bloggers Brother Love

Haaa…tu dia!! Fadly the macho man! i seh man…Fadly hang duk usha sapa dalam group BBL ni? Dalam email hang cakap lain. Hehe…tapi apa-apa pun, nak tanya masalah cinta, boleh tanya bro, tapi kalau nak bercinta sesama BBL ni bro tak masuk campur…takuuuuut 😀

bloggers brother love

Ishhh…kempunan punya pasal, Bro Razzi pun join sekali??! nyibuk lah tu 😀  jeles dah si Wawa, Ezme, Boby dengan Put3Polaris…and sapa lagi lah hahaha…cam real je kita ramai-ramai kan. Anyway, bro ingin ucapkan terimakasih kepada semua BBL kerana sentiasa memeriahkan chat space BL tu. Dan terimakasih juga kerana berkongsi gambar ini dengan kami semua. This articles is definately dedicated to all BBL!

Semuga blog bro ini dapat memanjang silaturahim sesama kita dan harapan bro agar Lagu “Selamanya” dapat mengeratkan persahabatan kita semua…SELAMANYA!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [21] Comments


Selamaaat… 😀 Alhamdulillah Bro Razzi bersyukur, kerana di atas sokongan you all semua baik dari segi karya penulisan juga bidang seni, kini bro mempunyai satu lagi sites yang sangat interesting actually, namanya? 😉

http://www.notacinta.com/

Yup! seperti di dalam gambar logo sebelah ler…

Di sini, bro meletak kesemua karya bro di dalam bidang penulisan, especially…ebuku cinta dan yang bakal diterbitkan penghujung bulan february ini adalah Cdrom – Segala-gala nota cinta khas untuk LELAKI & WANITA!

For now, you all boleh layari NOTACINTA.COM kalau rasa-rasa nak purchased, boleh teruskan. Jika nak usha-usha dulu no problem, you are most welcome.

NEWSLETTER NOTA CINTA : – Sekiranya you all nak terima beberapa pemberian percuma, you all boleh sign-ups newsletter nota cinta yang juga akan memuatkan tip-tip dan nota-nota cinta persoanally dari bro 😉 best tak? Sure best punya…

*Penting : jika mengalami PAGE ABORTED – refresh page tu. Then dia akan buka normal balik. Selalu terjadi kepada computer yang mempunyai security tinggi.

Ok then, sekiranya ada persoalan, boleh bertanya terus di topik ni. Or email me. I love you all 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [23] Comments


“Apa pendapat anda? adakah ianya baik untuk anda atau hanya memudaratkan anda?”

Eventually, bro akan jawab soalan ini, tetapi for now, bro love nak tahu you all punya pendapat dan jawapan kepada persoalan ini. For now, I just give kat you all untuk lihat pada beberapa situasi.

Situasi A :
Anda sudah mempunyai kekasih tetapi bekas kekasih anda asyik merayu untuk HANYA BERKAWAN. To you mestilah tak ada apa-apa… because, kawan je. But what about to your pasangan? Mungkin dia jealous…mungkin dia tak suka. tapi takkan tak boleh kalau sekadar nak berkawan, kan?

 Situasi B :
To you, apa salahnya berkawan dengan ex gf or ex bf kan?…tapi adakah anda boleh menerima jika pasangan anda juga HANYA BERKAWAN dengan bekas kekasihnya yang pernah dicintainya bertahun-tahun dulu? 😀 Amcam? bro kenen kat you all balik hehehe…

Brother Love punya situasi :
Bro suka berkawan dengan my ex girlfriend, suka sangat. 😛 Tapi, bro takkan suka jika my partner berkawan dengan ex dia…hahaha, but so happen, my partner tak ada ex bf…selamaaaaat! I never face any exboyfriend problem. 😉 Envy tak? hehehe… (Ada cara dia ni kalau tak nak face ex problem )

“Apa pendapat anda? apa yang anda suka dan tak suka when talk about ex’s? Adakah berkawan dengan bekas kekasih hanya akan merosakkan perhubungan anda yang sedia ada?”

JOM BINCANG!



Apa komen anda? : [35] Comments