July 2009 / 8 posts found

10 tips menjadi “A GOOD DATE”

Di dalam dating, kesilapan lelaki mau pun wanita, yang selalu berlaku adalah, kita ingat dan rasa masa kita dating first time hari tu, HEBAT, Interesting or even great! So, apabila kita dah TIDAK berpeluang untuk keluar date dengan the same person lagi...atau pasangan yang kita minat that date dengan kita hari tu dah tak jawb call atau tak return call...kita wondering, eh pasal apa ni? what did i do wrong? "Masa dating hari tu best je...kita ketawa bersama...enjoy betul!" Hati-hati...mungkin yang…

Kisah Cinta Si Buta

  “At First Sight” begitulah tajuk movie yang Bro Razzi tengok semalam. Very interesting dan agak memilukan juga. Sebuah kisah cinta err... BUKAN cinta buta, tetapi Cinta Si Buta :) Virgil Adamson (Val Kilmer), adalah seorang lelaki buta yang begitu bijak menjalani hidup seharian seperti seorang lelaki biasa walaupun dia buta. Kehidupannya yang cukup menarik telah membuatkan Amy (Mira Sorvino) seorang gadis dari New York, begitu terpesona dengannya dan merasa begitu pelik seorang yang buta…

Percintaan Jarak Jauh…

Comments are off for this post.
Ramai yang telah lama meminta saya menulis tentang Long Distance Relationship atau PJJ ni. Bukan Bro Razzi tak nak tulis, tetapi takut ada pula yang berkecil hati. Kut-kut apa yang diperkatakan dari pengalaman saya dan dari pandangan dan pendapat brother love, tidak sebagaimana yang diharapkan... But today, mungkin keharuan biru yang sedikit mengguris di hati menggerakkan tangan ini bagai mahu mengukir barang sebaris dua sentuhan listrik, hempedu jiwa yang meronta-ronta hilai ketawa yang penuh dengan…

Luahkan kesedihan anda…

Comments are off for this post.
Minggu ini, apa kata instead of bro memberi tips cinta dan pelbagai panduan relationship, teringin pula rasanya bro mendengar LUAHAN RASA anda! :P You know, ini juga salah satu cara menghilangkan tension tau...kira macam bro buka ruangan "Melepas geram kat kekasih" lah....khas untuk semua pengunjung blog Brother Love. Anda tidak perlu memberi nama anda yang sebenar (nak bagi, lagi bagus) . Anda juga tidak perlu nak cover-cover...tulislah apa saja kisah sedih anda, rasa geram anda, ceritalah panjang…

Razzi.Muzik – New updates

Kepada bloggers bro Razzi yang mungkin ketinggalan mengikuti perkembangan band saya, Razzi.Muzik, kami ada beberapa updates untuk you all check it out. Sebagaimana yang ramai tahu, Razzi Muzik adalah sebuah Rock Indie Band. Sejak sebulan yang lalu banyak perkembangan terbaru sebenarnya. So to all Razzi.Muzik fan, dan kawan-kawan semua here are the list :- Sudah 8 lagu telah siap dirakamkan khas untuk album penuh kami yang berkonsepkan Rock easy listening. Ada 2 lagu sahaja lagi yang perlu disiapkan.…

Break-ups!

Break-ups? In my humble opinion, hampir semua orang pernah laluinya dan pasti akan melalui 'breaking up' or orang Jepun kata, 'mei honggo dochera made asoka kondayo gozaimass'  ...maksud dia, putus cinta lah tu :D Bukan kita nak minta perkara itu berlaku, tetapi at least sekali... kita merasakannya, itu cukup bagus! It gives us experience yang tidak dapat kita belajar di mana-mana. Cuma some of us, selalunya tidak belajar dari kegagalan itu. To me, Tuhan buatkan kegagalan cinta itu adalah kerana…

Apa yang buat Orang Jatuh Cinta?

Im very sure you all punya jawapan is cliché. Sebabnya -- "lawa, cantik, hemsem, body solid, barang baik all those thing la kan?" :P ...so all that adalah yang membuatkan orang boleh jatuh cinta? It maybe...tapi, you all pernah tengok tak odd couple? Yang lelaki punya gemuk, yang girl cute slim. Yang lelaki hemsem, yang girl hitam legam, hangus. Yang girl putih melepak, yang lelaki pulak hitam legam? Haaa...I'm seriously met them, coz they are my friends. I know them! ;) So, apa yang menarik perhatian…

“Apa nama/panggilan anda?”

Comments are off for this post.
Pernahkah anda mendengar orang tua-tua berkata, nama panggilan itu adalah bagaikan satu DOA? Sebenarnya, setiap apa sahaja yang kita perkatakan, sekiranya ia diulang berkali-kali, ianya akan menjadi satu doa. Ia bagaikan diminta-minta...dan dengan izin Allah, ianya menjadi kenyataan. Kata penceramah popular, Ustaz Ismail Kamus : “Nama kita atau nama panggilan seharusnya dipilih yang baik-baik. Kerana, apabila setiap orang di sekeliling kita selalu memanggil kita, maka nama kita itu bagaikan menjadi…