My Life / 15 posts found

Jatuh cinta di JW.Marriot

Yes! Razzi jatuh cinta sekali lagi...huhu!! Bestnyerrr...dan kali ini I'm very sure, I takkan dikecewakan seperti selalu. I sangat sure dia akan sentiasa setia pada I, no doubt! Nak tahu jatuh cinta dengan siapa? ...Well kali ini, I jatuh cinta dengan Hotel JW Marriot! Oopss...sorry for those who seeking gossips, actually I jatuh cinta pada hotel mewah ini lah hehe... "Buat suspen je la Bro Razzi nihhh!" Memang i cukup facinated dengan rasa peacefulness hotel ini. Terasa kesibukan kota hilang, hanya…

KL Open House!

Kali ni, bro nak share dengan you all open house di KL few days back. Actually salah satu occasion datang KL hari tu, adalah Open House di rumah kakak bro di Shah Alam. All I can say, it's really a great Aidil Fitri open house! ;) Paling best, my sister minta I jadi host bersama dan melayan tetamu yang ramai, dan hampir separuh adalah saudara mara yang datang. Suprisingly, cukup ramai saudara mara bro di KL ni :) hehe...bro je yang tak tahu...dan yang bro dah lama sangat tak jumpa, in fact dari…

Apa Cerita anda di hari raya?

Waahh...dah masuk hari raya ke3 nih. Best ke raya tahun ni? Licin barangkali ketupat dan lemang, habis semua biskut agaknya. :) Banyak ke dapat duit raya or habis duit buat beraya? hehe.. Or maybe ada kisah suka dan duka yang nak dikongsikan bersama? Pasti ada cerita yang best-best, dan pasti juga ada cerita yang pilu dan lara. Entah-entah ada yang jatuh cinta di hari raya kan?? ...So, apa kata you all semua bercerita kisah hari raya anda, nak cerita pendek tak apa, nak cerita panjang-panjang…

The Legend Resort

 Betul...10 markah kat Dekno and Wawa :D , bro kat Cherating Beach, The Legend Resort. As usual bro suka buat review about the hotel or the place that I've stayed. Ada cerita yang sangat-sangat mengejutkan sebenarnya...TETAPI, before that...bro nak story you all tentang something that touch my heart there... Dalam duk relax-relax tuu..bro tak sangka, kenangan lalu mengusik kalbu sepanjang percutian bro kali ini. Mungkin juga kerana terbayang 'The Island girl' atau juga kerana kasih dan sayang…

Stress Remedies

"Love is about sacrifice for happiness...happiness is about remedies!" Walau bagaimana berjayanya anda di dalam memiliki sesebuah perhubungan, jika tiada kebahagiaan...tiadalah gunanya. Mulailah stress...tortured...letih dengan semua orang, naik malas dengan kehidupan. So, apakah yang patut kita lakukan? REMEDIES! Sembuhkannya...Rawat hati you, bahagiakan jiwa yang bagai mati itu! Hilangkan stres yang tidak sepatutnya ada. Barulah anda akan bahagia, barulah hati mulai ceria. Kalau asyik buat rutin…

Tiada lagi cinta mu…

Tiada Lagi Amy Search Sia sia sudah Kita jalin cinta Bila hati selalu berbeda Sampai kapan lagi Ku harus menahan Rasa kecewa di dalam dada Seandainya kita masih bersatu Tak mungkinkan menyatu Walau masih ada sisa cinta Biarkan saja berakhir sampai Di sini Tiada lagi yang ku harapkan Tiada lagi yang ku impikan Biar aku sendiri tanpa diri mu Tiada lagi kata cintaku Takkan lagi ku bersama mu Biar ku simpan semua Kenangan ku bersamamu… Fin. Menikmati rasa sebuah cinta yang begitu hangat, bagaikan…

Tanjung Jara Beach Resort.

Salam Cinta dari Brother Love :) ...hey bro harap you all semua happy je dan selalu bersemangat dalam menggapai cinta. Sebuah kebahagiaan itu pastinya datang dari keingingan kita serta naluri ingin mengecap nikmat cinta, kasih dan sayang, betul tak? So, salah satu cara untuk happy dan menyemarakkan rasa cinta, pastinya, holiday... Haa...cam? Handsome tak? kikiki...baru-baru ini, bro telah pergi bercuti sesambil menenangkan fikiran di Tanjung Jara Beach Resort. Memang lawa memang cantik!...tapi…

Baru ku sedari…

Sudah bertahun-tahun aku melayan, menyanyi lagu ini. Memang asyik dan menyentuh hati, tetapi tidak pernah pula memberi makna apa-apa. Entah macamana kesunyian malam ini membawa aku untuk mendengar kembali lagu Pupus dari Dewa... Liriknya tiba-tiba begitu menusuk kalbu dan sungguh bermakna sekali sehingga aku terdiam, bagaikan terhenti masa yang berlari... *Video clip lagu ini juga begitu membuatkan hati aku cukup tersentuh sekali :( Jadi, aku tujukan lagu ini kepada semua, kerana hanya yang merasa,…

Sepi Sang Pencinta…

Pernahkah anda mencintai seseorang sehingga anda menangis kerananya? Pernahkah anda mencintai dia sehingga anda tidak tidur, tidak dapat melelapkan mata walau sesaat? Mencintainya sedalam-dalam cinta, sehingga anda rela melakukan apa saja? ...walau terseksa batin, jiwa dan raga anda teruskan jua cinta anda kepadanya! Bukankah lebih senang jika kita lupakan saja cinta itu? Bukankah lebih mudah jika kita mulakan sebuah percintaan baru dengan orang baru? Mengapakah awan mendung berarak hitam itu juga…

Peluang ke 2…

Pernahkah anda gagal dalam apa jua, sepanjang hidup anda? Pernahkah anda bertanya pada diri anda sendiri... "Berapa ramaikah orang yang pernah berjaya kemudian gagal seperti aku di dalam dunia ini? ...dan pernahkah anda bertanya, "Masih adakah peluang ke 2 untuk aku?"  Ada berbagai-bagai jenis kegagalan. Antaranya :- Dari sumber Jakim, statistik perceraian untuk seluruh Malaysia sepanjang 2005 mencecah kepada 13,465 yang dilaporkan - Berbelas ribu orang, gagal dalam perkahwinan! Sabtu 18mac 2006,…