December 2008 / 7 posts found

Razzi.Muz.Ik macam2 FREE!

Selamat Tahun Baru 2009 Biar kami bertiga, ucapkan Selamat Tahun Baru 2009 ni awal-awal kat you all :lol: hehe... well, Tahun 2009 bakal menjadi tahun yang amat bermakna bagi kami dengan terbitnya lagu-lagu kami bermula 12: 01am ~ 1.1.2009 (Tajuk : Selamanya & Reaching higher) Azam kami, kami ingin terus bersemangat dalam mencapai kejayaan yang lebih tinggi in our lifes dan hoping agar Razzi.Muz.Ik  dapat memberi inspirasi kepada seluruh masyarakat! DAN...haa, ni yang paling best ni, Sempena…

“Wife Material”

Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang membawa maksud :- Dan jika wanita yang menunggu suaminya pulang, lalu disapukan mukanya, dihamparkan tempat duduknya, menyediakan makanannya, merenung suaminya atau memegang tangannya, memperelokkan hidangannya, memelihara anaknya, dan memanfaatkan hartanya kepada suaminya kerana mencari keredhaan  Allah. MAKA... disuratkan untuknya akan tiap-tiap kalimah ucapannya, tiap-tiap langkahnya, tiap-tiap renungannya kepada suaminya itu sebagaimana memerdekakan seorang…

Apa Lelaki Mahu? #1

Isu kali ini memang berat sebelah :D ...kerana, segala-gala yang kita nak bincang kat sini adalah apa yang lelaki mahu. BUKAN apa wanita mahu. Wanita punya lain kali :) Mengapa bro nak bincang topik ini??..., cuba kita renung seketika... Ramai yang bertanya Bro Love, especially kaum wanita..."bagaimana nak buat kekasihnya lebih sayang padanya?", ramai juga yang bertanya, "bagaimana menambat hati lelaki?" DAN "mengapakah lelaki suka kecewakan wanita?" Well...my answer is, Sometimes (selalunya lah…

“Hargai Hidup!”

Sepanjang minggu ini, saya begitu terasa diri ini disayangi. Orang yang saya kasihi benar-benar mengambil berat tentang diri saya. Namun, ...sebagai seorang manusia biasa, sudah pasti ...kasih dan sayangnya itu tidaklah sebagaimana yang saya harapkan. Malah...ada banyak lagi perkara-perkara yang saya kurang puas. Ada beberapa perkara lagi yang tidak, "Lift up to my expectations..." BUT.... Saya amat menghargai perubahannya walau sedikit. Saya hargai, usaha mudahnya untuk bahagia bersama saya. Saya…

Razzi.Muz.Ik …album’s ready!

Salam pada semua bloggers Razzi Rahman @ Brother Love yang dihormati, diingati selalu dan disayangi semua! Raya korban camana? hope all beresss? :D Ada berita baik ni...album Razzi.Muz.Ik dah siap... ;) Ingin bro berkongsi sedikit pengalaman bro di sini untuk anda ketahui...You know, being a singer is not easy! Apatah lagi bro pernah menjadi penyanyi, dan berhenti. Kini kembali menyanyi semula setelah lebih 10 tahun tidak aktif dan berkerja di studio rakaman. Preparation nya sahaja sudah mengambil…

Apa yang anda cari?

Di dalam sesebuah percintaan, pasti anda inginkan sesuatu out of the relationship, kan? Di dalam mencari cinta...pasti juga anda menyimpan harapan, expectations... kan? Even di dalam perkahwinan pun...suami atau isteri mesti memikirkan akan keinginan mereka tercapai di masa hadapan. NAMUN...pernahkah anda terfikir, apa yang anda mahu, apa yang menjadi impian anda atau keinginan anda itu, mungkin membebankan pasangan anda? Pernahkah anda fikir ianya baik? betul? tepat? Mungkin expectations anda…

13 tahun…masih utuh!

"Sudah 13 tahun perkahwinan mereka, tetapi tetap kekal utuh! ...apakah rahsia mereka?" Kita boleh cakap, ada ramai lagi yang bukan berbelas tahun kahwin tetapi...berpuluh tahun but masih utuh, kekal, penuh kasih sayang. Yes we can say that...TAPI, ini adalah kenalan rapat bro sendiri. Mereka berdua masih muda, the husband is my good friend baru 30 plus je... (kahwin muda lagi) tapi boleh kekal bahagia!! ;) So, apakah rahsia mereka berdua? Minggu lepas, banyak email yang bro terima kebanyakkannya…